Minőségi munka éjjel-nappal a legkedvezőbb áron!

Kamerás csővizsgálat és csatornavizsgálat

Lakossági és vállalati kamerás csővizsgálat és csatornavizsgálat professzionális száloptikás kamerarendszerekkel kedvező áron. Lefolyócsövek, csatornák, közműaknák és egyéb üreges rendszerek belső falának teljes vizsgálata.

 • Korszerű technológia
 • Alapos vizsgálat
 • Garancia
 • Kedvező árak
Cső belső falának vizsgálata kamerás lefolyó és csatornavizsgálattal

A mai modern technikának köszönhetően bontás nélkül gyorsan és tisztán feltérképezhető az ingatlanában található lefolyócsövek és csatornája belső fala úgynevezett speciális száloptikás kamerák segítségével. Ez a hatalmas előny, hogy a dugulás okozta hibák helye és oka bontás nélkül hajszálpontosan feltérképezhető rendkívüli módon csökkenti az Ön duguláselhárításért fizetendő költségeit, hiszen nem kell elkezdeni szakaszosan a bontani a csőhálózatot, hogy megtaláljuk a dugulás okát. További előnye, hogy számos esetben a jövőben valószínűsíthető lehetséges hibák is behatárolhatók (pl. hajszálrepedések).

Figyelem! Csak olyan duguláselhárító szakembert hívjon, aki magas szakmai tapasztalattal rendelkezik kamerás diagnosztika terén és különböző méretű kamerákkal rendelkezik, mert a különféle csőátmérőkhöz a megfelelő méretű kamerafejet szükséges használni. Én már sok éves szakmai tapasztalattal rendelkezem ezen a terén és szinte napi szintű feladatként végzem a kamerás csővizsgálatot az alábbi fotókon szereplő saját kameráimmal, melyekkel bármilyen csőátmérő esetén pontos hibafeltárást tudok végezni.


Professzionális szaloptikás kamerarendszer

Miért hasznos a vizsgálat és az ellenőrzés?

Fontos kiemelni, hogy a kamerás diagnosztika nem csak a fennálló dugulás okozta problémák esetén érdemes bevetni, hanem a teljes vezetékrendszer általános vizsgálatára is kiválóan alkalmazható. Az általános kamerás csővizsgálat különösen ajánlott, ha egy régebbi használt ingatlant vásárol és szeretné elkerülni a váratlan helyzeteket azáltal, hogy megismeri, hogy milyen állapotban van csőhálózata belseje.

Az utóbbi években már sajnos nem csak a régibbi, hanem a teljesen új ingatlanok (pl. hirtelen felhúzott könnyűszerkezet ház, csökkentett költségvetésből épülő lakóparkok stb.) esetében sem árt egy alapos egyszeri kamerás ellenőrzés költözés előtt vagy közvetlenül után, mert szakszerűtlen csatornakialakítás a későbbiekben komoly bosszúságot fog okozni (pl. visszaáramlást megakadályozó szerelvény hiánya).


Mikor javasolt a lefolyó és csatorna kamerázása?

 • a dugulás rendszeresen visszatér, hiába tisztítják ki minden alkalommal
 • ázik a házfal, és nem forog a vízóra
 • idegen tárgyat ejtett a csőhálózatba közvetlenül a dugulás előtt
 • besüppedt a talaj a csatorna mentén
 • a teljes csőhálózata bármelyik részén vizesedést tapasztal

Milyen problémák tárhatók fel a kamerával?

 • dugulások okának felderítése
 • csatorna helyes lejtésének ellenőrzése
 • csatornaszakasz süllyedések és deformációk felderítése
 • kanyarok, fordulók és idomok megfigyelése
 • idegen tárgyak keresése a csőhálózatban
 • törések és akár kisebb hajszálrepedések felderítése
 • gyökérbenövések felderítése
 • csatornaszakasz süllyedések és deformációk felderítése
 • csőátmérők lekövetése

Hogyan történik a lefolyócső és a csatornavizsgálat?

A vizsgálathoz több méretű csőkamerát használunk a vékony, a közepes és a vastag szelvényekhez. Ha a cső túlságosan koszos és zsíros, akkor általában a dugulás elhárításban használt magasnyomású csatornatisztító gép (woma) segítségével ki kell tisztítani, mert különben nem fogjuk megfelelően látni a cső falát.

Száloptikás kamerarndszer vizsgáló monitora

A kamerákkal jól élvezhető színes és éles kontrasztú felvételt lehet készíteni, melyet nézhet a vizsgálat közben online módon vagy akár később elemezés céljából. A kamera fején találhatóak a nagy fényerejű LED-ek, melyek erős fehér fénye lehetővé teszi, hogy lássunk a sötét csőben. A kamera a teljes csőátmérőt látja egyszerre és a kamerafej rögzítő-egysége elegendő hajlékonyságot biztosít, hogy a szűk ívek is átvizsgálásra kerüljenek. A kamera fejet, egy berudaló (epoxidgyanta és kevlár erősítésű) segítségével toljuk végig a csatornacsőben, melynek a képét egy TFT monitoron figyelhetjük. A fejegység egy jeladót is tartalmaz, amelynek a sugárzott jelét a föld felszínén egy nyomvonalkereső vevő egységgel érzékelni tudjuk. Így a bemérés után csak azokon a helyeken szükséges a bontást elvégezni, ahol a hibát/hibákat pontosan behatároltuk, így csökkentve jelentősen a költségeket. A vizsgálat egy komplex hibafeltárási tevékenység, amely során egyszerre vizsgáljuk a dugulás okát (pl. gyökérbenövés, csőhálózatba ejtett tárgy), a cső belső falának műszaki állapotát és a csőhálózat megfelelő lejtését (ez biztosítja, hogy lemenjen a szennyvíz és ne álljon meg a csőhálózatában).


Milyen csövek vizsgálatára való a kamera?


Professzionális szaloptikás kamerafejek

Gyakorlatilag bármilyen! A korszerű technológiának és a több különböző méretű kamerafejnek köszönhetően a 18-20 mm alatti csőátmérő, de akár 800-1000 mm feletti csatorna is minden probléma nélkül tökéletesen vizsgálható. A cső és csatorna anyagát tekintve pedig teljesen mindegy hogy fém, műanyag, beton, eternit vagy gránit stb. alapú szerkezetet vizsgálunk.
Miltz Ferenc arcképe

Ha szeretne egy valóban alapos és professzionális kamerás lefolyócső vizsgálatot úgy forduljon hozzám bizalommal és a megbeszélt időpontban a helyszínre érkezünk!

Hívjon most! 06 70 242-0992Kamerás diagnosztika a gyakorlatban


Kamerás csővizsgálat a MILTZ Duguláselhárítás professzionális kamerájával

A videón látható kamerás csatornavizsgálat során sikerült két problémát beazonosítanunk. Az egyik egy olyan idegen tárgy volt, amely keresztezte a csatorna útját. Emiatt rendszeres visszatérő dugulás jelentkezett, mert pl. a wc-n lehúzott tisztasági kendők belecsavarodtak ebbe az idegen tárgyba. Másik probléma egy csatorna építésekor keletkezett kivitelezési hiba volt. A két csatornaelem illesztésekor félrecsúszott a tömítőgyűrű, amelyen szintén jelentősen gátolta a csatornán lefolyó szennyvíz útját. A problémák precíz beazonosítása után - Megrendelőm legnagyobb elégedettségére - mindkét problémát sikeresen megszüntettük!


Az eltűnt pénz nyomában... profi kamerás csatornavizsgálat a gyakorlatban

A videón éppen az egyik megrendelőnk legnagyobb örömére sikerült megtalálunk a véletlenül WC-be ejtett kabala pénzérméjét. Fontos kiemelni, hogy óvintézkedés gyanánt is érdemes a kamerás csatorna és csővizsgálatot igényne venni, hogy felmérjük a teljes műszaki állapotát.Maximális ügyfélelégedettség a duguláselhárítás szolgáltatásunkkal

Kamerás diagnosztika linkajánló